+36 20 951 4340

3D nyomtatás

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak. De hogy mi is történik egy tárgy nyomtatásakor, azt most néhány mondatban bemutatjuk nektek:
Nyomtatáskor a tulajdonképpen egy szeletelő program generál egy, a nyomtatáshoz szükséges kódot, amely segítségével nyomtatónk sorban egymásra illeszkedő rétegeket képez folyadékból, porból vagy amiből a leginkább alkalmas a termék előállítása, ilyenformán fokozatosan épül fel a modell. Ezeket a rétegeket, melyek alakra és vastagságra megegyeznek a virtuális modell méreteivel, a nyomtató egymáshoz köti vagy automatikusan egymáshoz tapadnak.
A 3D nyomtatás legnagyobb előnye, hogy majdnem minden formát vagy geometriai testet elő tud állítani.
A mai technológiákkal egy modell kinyomtatása néhány perctől néhány óráig tart az alkalmazott módszer, valamint a test méretétől és bonyolultságától függően. A hagyományos gyártási eljárások pl. a fröccsöntés, polimer alkatrészek tömeggyártása esetén általában olcsóbb, de kis darabszám esetén a 3D gyártás a gyorsabb, a rugalmasabb és az olcsóbb.
A 3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

Technológiáink

01.

Kompozit

Erős, pontos és nagy teljesítményű alkatrészek kompozit 3D nyomtatással

Tovább

02.

SLA

Nagy nyomtatási térfogat, lenyűgöző részletesség, sima felületek és funkcionális alapanyagok

Tovább

03.

FDM

A jelenleg legelterjedtebb 3D nyomtatási technológia a műanyag szálolvasztásos módszer.

Tovább

Tesztelnéd a technológiákat?

Töltsd ki az űrlapunkat, és küldünk egy mintadarabot. Így letesztelheted, hogy a 3D nyomtatás hogyan illeszkedik a Te kirakósodba! :)