+36 20 951 4340

3D nyomtatás

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak. De hogy mi is történik egy tárgy nyomtatásakor, azt most néhány mondatban bemutatjuk nektek:
Nyomtatáskor a tulajdonképpen egy szeletelő program generál egy, a nyomtatáshoz szükséges kódot, amely segítségével nyomtatónk sorban egymásra illeszkedő rétegeket képez folyadékból, porból vagy amiből a leginkább alkalmas a termék előállítása, ilyenformán fokozatosan épül fel a modell. Ezeket a rétegeket, melyek alakra és vastagságra megegyeznek a virtuális modell méreteivel, a nyomtató egymáshoz köti vagy automatikusan egymáshoz tapadnak.
A 3D nyomtatás legnagyobb előnye, hogy majdnem minden formát vagy geometriai testet elő tud állítani.
A mai technológiákkal egy modell kinyomtatása néhány perctől néhány óráig tart az alkalmazott módszer, valamint a test méretétől és bonyolultságától függően. A hagyományos gyártási eljárások pl. a fröccsöntés, polimer alkatrészek tömeggyártása esetén általában olcsóbb, de kis darabszám esetén a 3D gyártás a gyorsabb, a rugalmasabb és az olcsóbb.
A 3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

Szolgáltatásaink

01.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak.

Tovább

02.

3D tervezés

Egyedi mérnöki tervezési folyamat, mely során egy álomból kézzel fogható valóságot varázsolunk számodra.

Tovább

03.

Szkennelés

A 3D szkenner méréseket végez pontfelhők formájában, hogy az objektum digitális másolata minél pontosabban készüljön el.

Tovább